Održan Marjan Eko Nord

Nema te kiše koja može zaustaviti članove Skautskog kluba Split. Čitajte dalje...

Skautski klub „Split“ održao je ekološku akciju Marjan Eko Nord na Sjevernoj strani Marjana u nedjelju 19.09. od 10 do 12 sati. Unatoč kiši koja je padala prije početka i nakon kraja aktivnosti, znači sve osim od 10 do 12 sati (kao da smo naručili lijepo vrijeme), odazvalo se stotinjak izviđača članova Skautskog kluba Split i Splitskog skautskog zbora te petstotinjak građana. Sudionici aktivnosti prošli su eko postaje s temama globalno zatopljenje, reciklaža i voda u prirodi te se upoznali s osnovnim ekološkim problemima koje su prezentirali voditelji. Osim toga mogli su praktično isprobati kako reciklirati papir i filtrirati vodu.

Aktivnost se održala u sklopu svjetske akcije Clean up the World koja se odvija svake godine (treći vikend u devetom mjesecu) i u kojoj sudjeluje 35 milijuna volontera iz 120 zemalja svijeta. Skautski klub Split učlanio se u aktivnost uz potporu Splitskog skautskog zbora, Saveza izviđača Hrvatske i Svjetske organizacije skautskog pokreta.

Ova građanska inicijativa provedena je zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade “Kajo Dadić” iz Splita u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Marjan Eko Nord je kvalitetno popraćen od strane medija: internet portala za djecu, mlade i ekologiju, Radio Kaštela, Splita i Dalmacije, Slobodne Dalmacije (najave u subotu i nedjelju) te RTL televizije koja je napravila reportažu o nama u večernjim vijestima.

Ovim putem zahvalili bi se svim voditeljima eko postaja, volonterima i gostima koji su napravili veliki posao da se ova aktivnost održi. Osim toga bi se javno ispričali Bori koji je danima tvrdio da je naručio lijepo vrijeme u terminu naše akcije, a mi smo mu se smijali. Ipak je sve bilo u redu. A nakon ove iznimno uspješne akcije Skautski klub Split vraća se svom stalnom ritmu sastanaka, aktivnosti i izleta koji vrlo brzo slijede.

P.S. Ako vam je ove godine bilo dobro na Marjan Eko Nordu, da tek vidite što pripremamo za iduću...

Ante Marin

Izdvojeno!

Facebook: Pronađite svoj omiljeni skautski klub na Facebook-u u glavnom izborniku lijevo ili klikom na facebook.com/sksplit

Upis novih članova: Želite postati skaut? Želite s nama doživjeti predivne trenutke zabave, učenja i druženja na izletima, zimovanjima, logorovanjima te našim sportskim i kulturno-zabavnim aktivnostima? Posjetite nas subotom u našim prostorijama u 16 sati ili se priključite nekoj od aktivnosti najavljenih na našoj web stranici! Dođite, pogledajte, razgovarajte, ispitujte, sudjelujte, naša vrata su otvorena! Vršimo upise djece od drugog razreda osnovne škole pa nadalje!

Scout shop: Pogledajte na našoj web stranici (u izborniku pod Scout shop) koju odjeću i opremu možete kupiti!

Broj aktivnih posjeta
Trenutno aktivnih Gostiju: 1 
Tražilica
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas55
mod_vvisit_counterJučer43
mod_vvisit_counterOvaj tjedan299
mod_vvisit_counterProšli tjedan649
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1534
mod_vvisit_counterProšli mjesec5033
mod_vvisit_counterUkupno1636846