Jesenovanje na Kreševu 07. - 08.11.2009


U domu na Kreševu održan je dvodnevni izlet kluba s noćenjem - Jesenovanje. 35 članova aktivno je provodilo vrijeme družeći se, zabavljajući i radeći na raznim dijelovima izviđačkog programa.

 

Subotu smo proveli radeći po družinama, naši najmlađi - poletarci sadili su biljke oko doma i prolazili interesantne radionice te kroz tri bajke naučili nešto novo i dobro se zabavili. Prošli su tri priče: "Priču o tri poletarca", "Priču o poletarcu Ivici i pčelici Marici" i "Kako spasiti predvodnicu od zla vuka". Za to vrijeme izviđači i planinke obrađivali su program za starije, učili nove vještine te pošli u orijentacijsku šetnju pišući dnevnik puta i uočavajući prirodna obilježja. Izviđači (patrole Tigar i Leopard) su se zadržali u bližoj okolici doma dok su se planinke (patrole Feniks i Pegaz) odvažile na dužu šetnju niz Kreševo brdo do Kreševa polja i natrag uzbrdo, ukupno 5 kilometara. Vrijeme poslije ručka obilježilo je vježbanje paljenja vatre i spektakularni nogometni dvoboj izviđači - planinke koji je završio 11:5 u korist izviđača, zlatnim golom Marina Bakulića. Subota je završila družinskim sastancima u domu i kulturno zabavnim programom koji su pripremili članovi te druženjem prije spavanja. U nedjelu je odrađeno natjecanje u kojemu su svi sudjelovali i to u disciplinama vezanja čvorova, dizanja šatora i signalizacija semaforom. Najbolje u svim disciplinama bile su planinke, patrola Feniks, dok su se pčelice iskazale u dizanju šatora osvojivši treće mjesto. Također, u nedjelju nas je posjetilo desetak roditelja koji su se na licu mjesta mogli uvjeriti u kvalitetan i pozitivan načina rada s njihovom djecom. Puno hvala svim roditeljima koji su u nedjelju pomogli u sređivanju doma, starijim članovima koji su pomogli u radu na programskim područjima te kuharici Alenki.

Izdvojeno!

Facebook: Pronađite svoj omiljeni skautski klub na Facebook-u u glavnom izborniku lijevo ili klikom na facebook.com/sksplit

Upis novih članova: Želite postati skaut? Želite s nama doživjeti predivne trenutke zabave, učenja i druženja na izletima, zimovanjima, logorovanjima te našim sportskim i kulturno-zabavnim aktivnostima? Posjetite nas subotom u našim prostorijama u 16 sati ili se priključite nekoj od aktivnosti najavljenih na našoj web stranici! Dođite, pogledajte, razgovarajte, ispitujte, sudjelujte, naša vrata su otvorena! Vršimo upise djece od drugog razreda osnovne škole pa nadalje!

Scout shop: Pogledajte na našoj web stranici (u izborniku pod Scout shop) koju odjeću i opremu možete kupiti!

Broj aktivnih posjeta
Trenutno aktivnih Gostiju: 7 
Tražilica
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas3
mod_vvisit_counterJučer37
mod_vvisit_counterOvaj tjedan190
mod_vvisit_counterProšli tjedan519
mod_vvisit_counterOvaj mjesec2469
mod_vvisit_counterProšli mjesec4754
mod_vvisit_counterUkupno1565304